Proposta d'acord

De Català a Cort
La revisió el 11:22, 24 nov 2019 per Miquel (Discussió | contribucions) (Estructura)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Document mitjançant el qual s’exposen els elements tècnics i jurídics relatius a un assumpte que un òrgan col·legiat ha de tenir en compte per a prendre una decisió i se’n concreta la part resolutiva. L'estructura és pràcticament la mateixa que la de la proposta de decret.

Estructura

 1. Capçalera amb el logotip municipal.
 2. Identificació d’emissió, expedient i assumpte. Aquestes dades s’han de situar a les graelles corresponents de la plantilla. L'assumpte s'ha d'iniciar amb la fórmula Proposta al Ple / a la Junta de Govern sobre/relatiu a
 3. El document s’ha d’iniciar amb l’exposició d’antecedents, ordenats cronològicament o per criteri d’importància. Si el tipus de proposta ho fa recomanable per la seva complexitat o per altres circumstàncies, aquest apartat es pot substituir per dos apartats:
  • Fets, en el qual es descriuen els fets o antecedents rellevants.
  • Fonaments de dret, en el qual s'esmenta la normativa aplicable i es fan les consideracions que escaiguin.
 4. Fórmula de proposta. S’ha d’utilitzar la fórmula Per tot això i atès/atesos/d’acord amb [preceptes legals] propòs a [organisme corresponent] que adopti el següent.
 5. Acord. És la part resolutiva i s’ha d’escriure després del títol “Acord”. Si hi ha més d'una proposta, s’han d’enumerar en paràgrafs que comencin amb verbs en infinitiu.
 6. Datació. Palma, seguit de coma, i data (dia i anys en xifres, mes en minúscula).
 7. Firmes. Càrrec, rúbrica i nom i llinatges. Hi han de constar la firmes que corresponen a l'organització administrativa de l'àrea i la del regidor que n'és titular.
 8. Plantilla i exemple

  Podeu descarregar la plantilla de la proposta d'acord i un exemple.