Diferència entre revisions de la pàgina «Els noms dels carrers»

De Català a Cort
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Enllaç a llista de barriades)
 
(Hi ha 2 revisions intermèdies del mateix usuari que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
 
'''Llista actual dels noms dels carrers de Palma'''
 
'''Llista actual dels noms dels carrers de Palma'''
  
Els noms estan ordenats alfabèticament a partir del nucli ("carrer de la '''Mar'''"). Cal tenir en compte que el nucli va precedit d'una part genèrica ("'''carrer''' de la Mar") i, sovint, preposicions i articles ("carrer '''de la''' Mar"). De vegades, el nom inclou informació complementària ("carrer de Miquel Estelrich''', Equilibrista (1913-1987)'''"), que apareix normalment només a les plaques que es col·loquen als cantons, i no té valor postal. Quan escrivim un nom de carrer no hem d'incloure aquesta informació.
+
Els noms estan ordenats alfabèticament a partir del nucli ("carrer de la '''Mar'''"). Cal tenir en compte que el nucli va precedit d'una part genèrica ("'''carrer''' de la Mar") i, sovint, preposicions i articles ("carrer '''de la''' Mar"). De vegades, el nom inclou informació complementària ("carrer de Miquel Estelrich''', Equilibrista (1913-1987)'''"), que apareix normalment només a les plaques que es col·loquen als cantons, i no té valor postal (a la llista de carrers trobats, es mostra una mica separada del nom i en un color més tènue). Quan escrivim un nom de carrer no hem d'incloure aquesta informació.
  
Podem escriure els noms amb la versió completa ("carrer de la Mar"), sense deixar articles ni preposicions, o amb una [[Noms de carrers abreujats|versió abreujada]].
+
Podem escriure els noms amb la versió completa ("carrer de la Mar"), sense deixar articles ni preposicions, o amb una [[Indicacions_de_lloc_i_temps|versió abreujada]].
  
 
Podeu mirar també una [[Les_barriades_de_Palma|llista de barriades]].
 
Podeu mirar també una [[Les_barriades_de_Palma|llista de barriades]].
Línia 9: Línia 9:
 
<div id="ajuda" style="width:90%;display:none;margin-bottom:10px" class="toccolours>
 
<div id="ajuda" style="width:90%;display:none;margin-bottom:10px" class="toccolours>
 
'''Ajuda per a la cerca'''<br/>
 
'''Ajuda per a la cerca'''<br/>
La cerca només es refereix al nucli del nom, tant l'actual com els anteriors. No distingeix majúscules de minúscules ni lletres accentuades de les que no duen accent. Si se cerca més d'una paraula, es tornen les les entrades que contenen totes les paraules, en qualsevol ordre. Podeu fer servir les cometes per a indicar el principi o el final d'un mot. Per exemple, ''"mar"'' només troba carrers que contenguin la paraula ''mar''. ''"mar'' torna també carrers amb paraules com ''Martí''. ''mar"'' troba carrers amb paraules acabades en ''mar'', com ''Biniamar''.
+
La cerca només es refereix al nucli del nom, tant l'actual com els anteriors. No distingeix majúscules de minúscules ni lletres accentuades de les que no duen accent. Si se cerca més d'una paraula, es tornen les entrades que contenen totes les paraules, en qualsevol ordre. Podeu fer servir les cometes per a indicar el principi o el final d'un mot. Per exemple, ''"mar"'' només troba carrers que contenguin la paraula ''mar''. ''"mar'' torna també carrers amb paraules com ''Martí''. ''mar"'' troba carrers amb paraules acabades en ''mar'', com ''Biniamar''.
 
</div>
 
</div>
  

Revisió de 15:07, 12 des 2019

Llista actual dels noms dels carrers de Palma

Els noms estan ordenats alfabèticament a partir del nucli ("carrer de la Mar"). Cal tenir en compte que el nucli va precedit d'una part genèrica ("carrer de la Mar") i, sovint, preposicions i articles ("carrer de la Mar"). De vegades, el nom inclou informació complementària ("carrer de Miquel Estelrich, Equilibrista (1913-1987)"), que apareix normalment només a les plaques que es col·loquen als cantons, i no té valor postal (a la llista de carrers trobats, es mostra una mica separada del nom i en un color més tènue). Quan escrivim un nom de carrer no hem d'incloure aquesta informació.

Podem escriure els noms amb la versió completa ("carrer de la Mar"), sense deixar articles ni preposicions, o amb una versió abreujada.

Podeu mirar també una llista de barriades.

Esperau...
Nom actual Nom(s) anterior(s) Codi